U ovom članku donosimo dva jednostavna recepta s čurekotovim uljem koji pomažu kod psiholoških problema i umora, te jačaju memoriju.

Čurekotovo ulje


Da bi se otklonile psihološke smetnje, lijenost i tromost potrebno je svakoga dana na prazan stomak popiti deset kapi ulja čurekota pomiješanih sa jednom čašom soka od narandže i to u toku deset dana.

Dr. Madžid Matar, autor djela „Liječenje Kur'anom, medom i ljekovitim biljem“ naglašava da će se poslije toga popraviti raspoloženje i aktivnost. On dodatno savjetuje da se ne spava poslije sabah-namaza, već da se čovjek privikne da ranije ide na spavanje i često čini zikr.

Kako bi se poboljšala umna aktivnost, i postiglo lakše i brže pamćenje, potrebno je prokuhati nanu (metvicu), zatim čaj zasladiti medom i u to staviti sedam kapi ulja ćurekota; taj čaj se pije mlak u bilo koje vrijeme. Bilo bi dobro priviknuti se na uzimanje ovoga čaja umjesto kahve.

Vrlo brzo ćeš osjetiti pojačanu umnu sposobnost i pamtit ćeš, s Božijom pomoći, sve što poželiš, a nastoj da na prvom mjestu pamtiš Kur'an, jer on je ono što najviše želimo.

Nedim Botić


Gdje nabaviti?

Kvalitetno čurekotovo ulje porijeklom iz Egipta možete nabaviti u našem e-Dućanu.

*I sami koristimo sve proizvode koje prodajemo u našem webshopu.


BH Agromarket 08

Čurekotovo ulje 500 ml
Egipatsko / El Hawag

35.00 KM 29.95 KM

BH Agromarket 08

Čurekotovo ulje 250 ml
Egipatsko / El Hawag

21.95 KM 18.95 KM

BH Agromarket 08

Čurekotovo ulje 125 ml
Egipatsko / El Hawag

14.95 KM 12.95 KM

BH Agromarket 08

Čurekotovo ulje 60 ml
Egipatsko / El Hawag

9.95 KM 7.95 KM

BH Agromarket 08

Baraka kapsule 450 mg
Kapsule od čurekotovog ulja 24/1

6.50 KM


061 088 188

 Registracija
Zapamti me
Zaboravljeno korisničko ime  Zaboravljena lozinka