Mediji, političke stranke, nevladine organizacije i brojni drugi svakodnevno truju javni prostor Bosne i Hercegovine i regije propagandom protiv arapskih turista. Smeta im sve što je arapsko, naročito nošnja, arapski jezik, pa čak i njihov novac.

Arapski turisti u Njemačkoj


Iako se cijeli svijet doslovno otima za strane investitore, Jasmin Imamović je u predizbornoj kampanju, u slučaju pobjede SDP-a, najavio progon Arapa, ali i također da, Arapi neće moći kupovati zemljišta oko Tuzle. Iznenađujuće jeste, ali, šta očekivati od socijalista, propale partije i ideologije!?

Kada nam toliko smetaju Arapi koji troše i investiraju u našoj zemlji u projekte kao što je "Buroj Ozone" turistički grad vrijedan oko 4.5 milijardi KM koji se gradi u Trnovu, šta bi tek bilo da su nam umjesto turista došle arapske izbjeglice? Šta bi bilo da je BiH prihvatila hiljade izbjeglica iz Sirije i da mi na njih dnevno trošimo barem 20 KM? Odgovor na ovo pitanje znamo svi. Svi oni koji danas vode kampanju protiv arapskih turista radili bi isto i protiv arapskih izbjeglica. Pokazali bi čitavom svijetu kakvi smo (ne)ljudi.

Nasuprot tome Nijemci su primili preko 800 hiljada sirijskih izbjeglica, a video u prilogu donosi priču o tome kako dočekuju arapske turiste. Sve čine da bi se turisti osjećali ugodno, obezbjeđuju im prostore za namaz, kupatila, sve turističke informacije na arapskom itd... Destinacija na videu je Garmisch, njemački turistički dragulj i top turistička destinacija u Europi.


mojummet


Registracija
Zapamti me
Zaboravljeno korisničko ime  Zaboravljena lozinka